Projekti

Istraživačko - razvojni projekti

Centar za transfer tehnologije aktivno sudjeluje u provedbi istraživačko – razvojnih projekata FSB-a koji se financiraju iz javnih izvora, te različitim projektima u kojima dolazi do suradnje znanstvene zajednice i gospodarstva.
U pogledu realizacije projekata CTT provodi sljedeće aktivnosti:
• Razvoj i administrativna provedba projekata
• Samostalna prijava projekata i provedba
• Projekti suradnje s gospodarstvom – konzultantske usluge

CTT omogućava zaokružen proces identificiranja odgovarajućih programa i potencijalnih partnera na projektima te razvoj projekata i njihove provedbe u područjima interesa (komercijalizacija inovacija, razvoj tehnologije, razvoj inovativnog poduzetništva, suradnja akademske zajednice i gospodarstva, domaća i međunarodna suradnja). Sukladno stečenim kompetencijama i iskustvu CTT pruža usluge stručnog savjetovanja u svim fazama realizacije projekata s ciljem olakšanog pronalaska i uključenja partnera u domaće i međunarodne projekte.

Suradnja s gospodarstvom

Uz niz opsegom i vrijednosti manjih usluga koje je CTT kroz više od dva desetljeća pružio dionicima iz gospodarstva, kako iz Hrvatske, tako i iz inozemstva, izdvojeno je nekoliko većih projekata suradnje u kojima je CTT sa svojim stručnjacima pružao usluge izrade elaborata, analiza, proračuna i strategija.
• Izrada elaborata cjelokupne tehničke i tehnološke analize, s prijedlozima za optimalno reprojektiranje glavnih i pomoćnih pogona rafinerije nafte u Sisku za naručitelja INA d.d.
• Projekt SIGMA – Razvoj strategija za unaprjeđenje kvalitete i proizvodnje u Končar elektroindustriji
• Veći broj projekata suradnje s brodogradilištima – strukturne analize, proračuni i FEM analiza čvrstoće, vibracija i buke
• Višegodišnji projekt Strukturne analize brodskih i pomorskih konstrukcija za naručitelja Bureau Veritas iz Francuske

Poduzetničke potporne inicijative

CTT član je Mreže BOND, koja predstavlja platformu za razvoj kapaciteta i kvalitete usluga PPI-a, a poduzetnicima pruža objedinjeni pristup poslovnim znanjima, vještinama, partnerima, informacijama i uslugama, važnim za pokretanje i razvoj poslovanja. Projekt BOND (eng. Business Organisations Network Development) pokrenut je 1. srpnja 2017. godine s ciljem povezivanja poduzetničkih potpornih institucija u Hrvatskoj, poboljšanja kvalitete postojećih usluga i razvoja novih usluga te ujednačavanja dostupnosti i kvalitete usluga poduzetnicima u svim županijama. Opći cilj projekta je jačanje ponude profesionalnih usluga za poduzetnike diljem Hrvatske putem umreženih PPI-a, kako bi se osigurala integrirana pomoć MSP-ovima u svim stupnjevima razvoja.
Svojim dosadašnjim rezultatima i uspjesima Centar za transfer tehnologije pokazuje svestranost, spremnost i kapacitete za sudjelovanje u razvojno-istraživačkim projektima, bilo kao nositelj projekta ili kao partner na projektu; stručnost i povjerenje koje mu se daje od strane gospodarskih subjekata, razvidno iz višegodišnjih projekata suradnje. CTT ističe i svoj poduzetničko-potporni karakter, sudjelovanjem u inicijativama, poput Mreže BOND.

hrCroatian

Naša web stranica koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i za analizu prometa.
Neophodni kolačići su neophodni za rad naše web stranice i korištenje njegovih značajki i / ili usluga.
Ostali kolačići obuhvaćaju kolačiće za praćenje posjetitelja web stranice u svrhu statistika i poboljšanja naših usluga.