O nama

+ 0
Godina iskustva
0 +
Organiziranih seminara
0 +
Provedenih projekata
0 +
Inkubiranih tvrtki

Osnivanjem CTT-a uspostavljena je poduzetnička infrastruktura, prvenstveno usmjerena na povezivanje znanstvenoistraživačkih kapaciteta FSB-a s domaćom industrijom. Centar za transfer tehnologije se nalazi u prostoru Fakulteta strojarstva i brodogradnje te trenutno ima 5 stalno zaposlenih djelatnika. Djelovanje CTT-a usmjereno je na korištenje znanstvenih kompetencija FSB-a u razvoju gospodarstva i podizanju konkurentnosti hrvatske industrije u stvaranju nove vrijednosti. Inovacijski procesi te proizvodi i usluge, temeljeni na znanju postali su temelj konkurentnosti, zbog čega CTT od svog osnutka poduzima aktivnosti komercijalizacije znanja i rezultata istraživanja FSB-a te inovacija nastalih u suradnji s gospodarstvom.

Sudjelovanje na zajedničkom europskom tržištu, ali i u globalnom okruženju donijelo je nove prilike, ali i izazove za hrvatsko gospodarstvo i društvo, zbog čega je nužno ulagati u infrastrukturu, znanje i vještine. U tom kontekstu CTT provodi niz aktivnosti sa svrhom povezivanja znanosti i gospodarstva, poticanja razvoja inovativnih tvrtki i usmjeravanja studenata prema poduzetništvu.
Osnovne aktivnosti Centra za transfer tehnologije:
• Seminari,
• Projekti,
• Transfer tehnologije,
• Inkubacijske aktivnosti za tvrtke i studente.

Misija

Misija je poticanje razvojno-inovacijske djelatnosti FSB-a, prijenos nalaza i rezultata znanstvenih istraživanja na tržište te unaprjeđenje konkurentnosti inovativnih start-up i/ili spin-off poduzeća

Vizija

Vizija je biti prepoznatljivo centralno mjesto suradnje znanosti i gospodarstva radi podizanj konkurentske sposobnosti hrvatske industrije.

hrCroatian

Naša web stranica koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i za analizu prometa.
Neophodni kolačići su neophodni za rad naše web stranice i korištenje njegovih značajki i / ili usluga.
Ostali kolačići obuhvaćaju kolačiće za praćenje posjetitelja web stranice u svrhu statistika i poboljšanja naših usluga.