OPREMA POD TLAKOM NISKE I VISOKE RAZINE OPASNOSTI

Izvođači pripreme za vatrogasne aparate i boce za disanje / ronjenje

Fakultet strojarstva i brodogradnje
PLAVA DVORANA
ulica Ivana Lučića 5, Zagreb

11.04.2022.godine
8:45-16:00

INFORMACIJE

Svrha izobrazbe je dati polaznicima sve potrebne informacije i postupke vezane za pripremu boca za disanje, ronjenje i vatrogasne aparate za ispitivanja predviđena periodičkim pregledima.
Prema pravilniku o pregledima i ispitivanju opreme pod tlakom visoke razine opasnosti za provedbu periodičkih boca za disanje/ronjenje i vatrogasnih aparata potrebno je izvršiti pripremne radnje kako bi inspektor ovlaštenog tijela mogao provesti traženi pregled.

STRUČNO PODRUČJE
Strojarstvo, brodogradnja, pomorski promet, ribarstvo, agrikultura, zaštita okoliša, energetska učinkovitost, građevina, medicina

PODRUČJE TEHNIČKE REGULATIVE
Zakon o zaštiti od požara, Pravilnik o vatrogasnim aparatima, Pravilnik o mjerama zaštite od požara kod gradnje, Pravilnik o jednostavnim tlačnim posudama, Pravilnik o pregledima i ispitivanju opreme pod tlakom

PREDAVAČI
Profesori sa Fakulteta stroarstva i brodogradnje i drugih visokoškolskih i znanstveno-istraživačkih ustanova, ovlašteni inženjeri

Seminar “Oprema pod tlakom niske i visoke razine opasnosti – Izvođači pripreme za vatrogasne aparate i boce za disanje/ronjenje” je dio Programa stručnog usavršavanja za razdoblje od 1.studenog 2021. do 31.prosinca 2022. godine, sukladno članku 58. stavku 2. Zakona o poslovima i djelatnostima prostronog uređenja i gradnje (“Narodne Novine” broj 78/15, 118/18 i 110/19) odobren od strane Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine. 

Seminar traje ukupno 8 sati, od kojih 4 sata ulazi u regulativu.

Cijena

First price

Prva cijena seminara je 1250kn do 05.04.2022.

Second price

Druga cijena seminara je 1500kn
od 05.04.2022.do 11.04.2022.

Zbog sigurnosti svih sudionika, stručni skup “Izvođači pripreme za vatrogasne aparate i boce za disanje/ronjenje” će se održavati sukladno zadnjim propisanim epidemiološkim mjerama u trenutku održavanja.

Sukladno tome, sudjelovanje na predavanjima i ostalim aktivnostima u organizaciji Centra za transfer tehnologije d.o.o. bit će moguće samo uz posjedovanje EU digitalne Covid potvrde.

PROGRAM

TEME

  1. Uvodna riječ direktora CTT-a
  2. Struktura područja opreme pod tlakom
  3. Tehničko zakonodavstvo iz područja tlačne opreme (TO)
  4. Pravilnici kojima je definiran pregled vatrogasnih aparata i boca za disanje/ronjenje
  5. Tehničke upute koje upućuju na vatrogasne aparate i boce za disanje/ronjenje
  6. Akreditacija inspekcijskih tijela
  7. Priprema vatrogasnih aparata i boca za disanje/ronjenje za periodičke preglede
  8. Pastor

Trajanje 1 dan od 8:45 do 16:00

CIJENA 1250KN 

PREUZMITE PROGRAM

PRIJAVA

hrCroatian