Energetsko svojstvo i optimizacija nZEB zgrada

The Faculty of Mechanical Engineering and Naval Architecture
ISTOČNA ZGRADA, PLAVA DVORANA
ulica Ivana Lučića 5, Zagreb

26.05.2022.godine
8:30-16:3
0

INFORMACIJE

Seminar za izobrazbu stručnjaka u području određivanja energetskog svojstva troškovno optimalnih zgrada gotovo nulte energije (nZEB) za potrebe projektiranja (dobivanja građevinske dozvole) i izrade energetskog certifikata zgrade. Seminar je važna karika u izobrazbi stručnjaka za provođenje složenih proračuna određivanja en. svojstva zgrade te njihovoj primjeni kod optimiranja tehničkih rješenja koja, osim naprednih tehnologija, uključuju i primjenu obnovljivih izvora energije.

Seminar je pokrenut slijedom uočene potrebe za edukacijom stručnjaka u području projektiranja i certificiranja ‘Zgrada gotovo nulte energije’ (nZEB), te najavljenih izmjena Direktive o energetskim značajkama zgrada u pogledu obaveze gradnje ‘Zgrada nulte energije’ (Zero-Emission Buildings) nakon 2027.-2030. g. koje sve energetske potrebe moraju pokriti iz obnovljivih izvora energije. 

STRUČNO PODRUČJE 
Strojarstvo (termotehnika), arhitektura, građevinarstvo, elektrotehnika

PODRUČJE TEHNIČKE REGULATIVE 
Projektiranje, energetsko certificiranje zgrada

PREDAVAČI
Znanstvenici, istraživači i nastavnici s Fakulteta strojarstva i brodogradnje i drugih visokoškolskih i znanstveno-istraživačkih ustanova

Seminar “ Energetsko svojstvo i optimizacija nZEB zgrada” je dio Programa stručnog usavršavanja za razdoblje od 1.studenog 2021. do 31.prosinca 2022. godine, sukladno članku 58. stavku 2. Zakona o poslovima i djelatnostima prostronog uređenja i gradnje (“Narodne Novine” broj 78/15, 118/18 i 110/19) odobren od strane Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Seminar traje ukupno 8 sati, od kojih 1,5 sati ulazi u regulativu.

CIJENA SEMINARA

Prva cijena
1200kn do 20.05.2022.

Druga cijena
1400kn od 20.05. do 26.05.2022.

TEME SEMINARA

UVOD

FIZIKA I IZVEDBA ZGRADA

SUSTAVI GRIJANJA, HLAĐENJA, VENTILACIJE I KLIMATIZACIJE

CIJELI PROGRAM SEMINARA MOŽETE PREUZETI KLIKOM NA IKONU

PRIJAVA

en_GBEnglish